Terug

Volg Vandaag Inside

Rutger reageert op het vertrek van Ernst Kuipers: ‘Dit is precies waar Nederland zo klaar mee is’

11 jan 2024, 12:55

Rutger Castricum heeft in de woensdagavonduitzending van De Oranjewinter gereageerd op het vertrek van Minister van Volksgezondheid Ernst Kuipers: "Dit is precies waar Nederland nou zo klaar mee is."

Rutgert begint: "Er wordt gezegd, waarom loopt nou iedereen naar Geert Wilders? Dat zijn niet allemaal mensen die racistisch zijn, dat zijn vooral veel mensen die klaar zijn met wat er hier gebeurt."

Kuipers is de derde demissionaire bewindspersoon uit Rutte IV die in korte tijd vertrekt. Staatssecretaris Gunay Uslu (Cultuur en Media) en minister Sigrid Kaag (Financiën) gingen hem voor: "Dit zijn gewoon drie bewindslieden van D66 die met de staart tussen de benen vertrekken," aldus Rutger.

Dat de voormalige ministers na de bekendmaking van hun aftreden de pers niet te woord staan zorgt ook voor de nodige irritatie bij de tafelgast: "Hoe arrogant kun je zijn, dat je voortijdig vertrekt en dan geen gelegenheid biedt om vragen te stellen en het dus uit te leggen. Maar Kuipers maakt het nog bonter, die houdt heel erg in het midden wat hij hierna gaat doen."

Aan tafel speculeert Rutger alvast over de volgende werkplek van Kuipers: "Het zou mij niet verbazen als dat straks de farmaceutische industrie is. Er is namelijk een reden dat hij het schimmig houdt, want hij weet ook. Op het moment dat ik die vragen nu moet beantwoorden, ben ik nog kwetsbaar. Als het over twee weken uitlekt, of dat naar buiten komt, dan is hij al weg. Dan is het ook geen issue meer. Dat is precies wat ik die partij (D66) verwijt, dit gedrag!"

Bekijk bovenaan de pagina het volledige fragment over Ernst Kuipers uit De Oranjewinter.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.