Terug

Volg Vandaag Inside

Russische voetbalbond boos om cancellen finale Champions League in Sint-Petersburg

Russische voetbalbond boos om cancellen finale Champions League in Sint-Petersburg

25 feb 2022, 18:20

De Russische voetbalbond RFU zegt het niet eens te zijn met de beslissing van de UEFA om de Champions League-finale te verplaatsen van Sint-Petersburg naar Parijs. "Wij zijn van mening dat de beslissing door politieke motieven is ingegeven. De RFU heeft altijd vastgehouden aan het principe 'sport staat buiten de politiek' en kan dit besluit dus niet steunen", aldus voorzitter Aleksandr Djoekov op de site van de bond.

De finale zou op 28 mei in Sint-Petersburg zijn, maar vanwege de Russische inval in Oekraïne heeft de Europese voetbalbond besloten de wedstrijd weg te halen uit Rusland.

Ook zegt de RFU het niet goed te vinden dat Russische sportteams nu wedstrijden op neutraal terrein moeten spelen in plaats van in eigen land. "Dit is in strijd met het principe van sport en maakt inbreuk op de belangen van spelers, coaches en fans."

Verschillende grote sporten hebben al wedstrijden geschrapt in of tegen Rusland vanwege de inval die het land eerder deze week deed in buurland Oekraïne.

Naast het cancellen van de Champions League-finale in Sint-Petersburg, oppert Johan om alle Russische clubs uit het internationale voetbal te verbannen. Bekijk het fragment hieronder terug.

‘De UEFA moet alle Russische clubs uit het internationale voetbal schrappen’
2:18
‘De UEFA moet alle Russische clubs uit het internationale voetbal schrappen’

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.