Terug

Volg Vandaag Inside

Russische schaatser komt met opvallende verklaring voor opsteken van middelvingers

Russische schaatser komt met opvallende verklaring voor opsteken van middelvingers

15 feb 2022, 17:04

Rusland wist in de halve finale van de ploegenachtervolging te winnen van de Verenigde Staten, maar de Russische schaatser Daniil Aldoshkin werd vooral het onderwerp van gesprek. Aldoshkin stak namelijk net na het bereiken van de finish zijn middelvingers in de lucht.

'Ik stak mijn handen in de lucht', vertelt Aldoshkin in een verklaring namens de Russen. 'Dit is mijn eerste medaille op mijn eerste Olympische Spelen. Ik bedoelde er niets mee. Het spijt me als ik iemand heb beledigd.'

Ruslan Zakharov verdedigt zijn ploeggenoot, die na het merkwaardige moment direct achter Aldoshkin ging staan. 'In het schaatsen vechten we tegen een tijd, niet tegen onze tegenstander. De actie was pure emotie', aldus Zakharov.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.