Terug

Volg Vandaag Inside

Russische internationals twee maanden in cel

Russische internationals twee maanden in cel

11 okt 2018, 23:59

MOSKOU (ANP) - De Russische internationals Pavel Mamajev en Aleksander Kokorin zijn tot 8 december in voorlopige hechtenis geplaatst in afwachting van hun proces. Dat melden Russische media. Het tweetal wordt beschuldigd van agressie tegenover een hoge functionaris van het Russisch ministerie van handel.

Over het gedrag van beide voetballers is veel ophef ontstaan nadat beelden van de mishandeling op sociale media te zien waren. Kokorin (Zenit Sint-Petersburg) en Mamajev (Krasnodar) moesten zich woensdag op last van de autoriteiten melden op het politiebureau, waar ze wegens ,,hooliganisme'' werden aangehouden en 48 uur zouden worden vastgehouden. Die periode is met een kleine twee maanden verlengd.

48-voudig international Kokorin en Mamajev, die vijftien interlands achter zijn naam heeft staan, sloegen maandag in een café in Moskou functionaris Denis Pak met een stoel op zijn gezicht. Daarna volgde nog een handgemeen met een collega van Pak. Enkele minuten eerder waren de twee voetballers op straat al slaags geraakt met de chauffeur van een tv-presentatrice.

Beide spelers riskeren straffen tot 5 jaar.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.