Terug

Volg Vandaag Inside

Hoofdsponsor blijft Schalke 04 ook bij degradatie trouw

Hoofdsponsor blijft Schalke 04 ook bij degradatie trouw

30 mrt 2021, 16:16

Hoofdsponsor Gazprom blijft Schalke 04 trouw, ook als de Duitse voetbalclub degradeert uit de Bundesliga. Het Russische aardgasbedrijf had het recht om bij degradatie het sponsorcontract te ontbinden. De Russen beloofden Schalke echter dat ze de 'Königsblauen' nog zeker drie jaar in financieel opzicht blijven steunen, ongetwijfeld ook vanwege de economische belangen van Gazprom in het Ruhrgebied.

Hoeveel geld Schalke jaarlijks gaat ontvangen, blijft geheim. De voormalige topclub uit Gelsenkirchen kan degradatie uit de Bundesliga nauwelijks meer ontlopen. Schalke won slechts één van de 26 competitiewedstrijden en bungelt met 10 punten onderaan. Ook de terugkeer in de winter van spits Klaas-Jan Huntelaar heeft de club niet uit de degradatiezorgen kunnen halen. Vanwege fysieke problemen kwam de 37-jarige spits pas twee keer in actie.

Gazprom is al sinds 2007 sponsor van de club uit het Ruhrgebied. 'Met deze contractverlenging toont Gazprom loyaliteit en solidariteit', zegt Matthias Warnig, lid van de raad van commissarissen van Schalke en een goede vriend van de Russische president Vladimir Poetin. Hij beheert met zijn bedrijf de pijplijn waarmee aardgas van Rusland naar Duitsland komt.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.