Terug

Volg Vandaag Inside

Russische F1-coureur Mazepin niet welkom bij GP van Groot Brittannië

Russische F1-coureur Mazepin niet welkom bij GP van Groot Brittannië

2 mrt 2022, 13:04

Motorsport UK heeft woensdagmiddag besloten dat coureurs uit Rusland en Wit-Rusland niet mogen racen in Groot-Brittannië. Dit heeft grote gevolgen voor Formule 1-rijder Nikita Mazepin. De Rus mag namelijk niet deelnemen aan de GP van Silverstone.

'We steunen het volk van Oekraïne na de onacceptabele gebeurtenissen. Daarom volgen we de richtlijn van het IOC op', schrijft de Britse motorsportbond in een verklaring. Ook teams uit de twee desbetreffende landen zijn niet welkom. Hetzelfde geldt voor Russische of Wit-Russische vlaggen op de Britse circuits.

Dinsdagavond nam de FIA al maatregelen tegen coureurs uit Rusland en Wit-Rusland. Zij mogen alleen deelnemen aan wedstrijden onder een neutrale vlag. Eerder werd de GP van Sochi al van de kalender gehaald. De race op het Britse Silverstone is op 3 juli.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.