Terug

Volg Vandaag Inside

Rusland wil ondanks schorsing EK 2028 of 2032 organiseren

Rusland wil ondanks schorsing EK 2028 of 2032 organiseren

23 mrt 2022, 16:24

Rusland wil het EK voetbal van 2028 of 2032 organiseren. Die mededeling komt nogal onverwachts omdat de Russen vanwege de oorlog in Oekraïne niet aan internationale toernooien of wedstrijden mogen deelnemen. Zo is Rusland uitgesloten voor deelname aan de play-offs voor het WK van eind dit jaar in Qatar.

Voorzitter Alexander Dyukov van de Russische voetbalbond zegt dat hij een zogenoemde intentieverklaring heeft afgegeven aan de UEFA. Rusland heeft nu tot 12 april volgend jaar de tijd om de aanvraag van de organisatie van een Europese eindronde voor te bereiden. Hij benadrukt dat Rusland ervaring heeft met het organiseren van grote toernooien. Het WK van 2018 werd in Rusland gehouden. Sint-Petersburg was afgelopen zomer een van de speelsteden van het EK voetbal.

Engeland, Ierland, Noord-Ierland, Schotland en Wales willen het EK van 2028 ook houden. Het EK van 2024 wordt in Duitsland afgewerkt.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.