Terug

Volg Vandaag Inside

Rusland uitgesloten van het Eurovisie Songfestival

Rusland uitgesloten van het Eurovisie Songfestival

25 feb 2022, 17:26

De European Broadcasting Union (EBU) heeft Rusland uitgesloten van deelname aan het Eurovisie Songfestival. De organisator maakte dat bekend als gevolg van de invasie in Oekraïne.

Meerdere landen verzetten zich vrijdag tegen een Russische aanwezigheid tijdens het Europese festijn. Onder meer Finland en Estland maakten duidelijk dat zij niet zouden komen opdagen wanneer Rusland wél zijn opwachting zou maken. Ook de AVROTROS pleitte voor het uitsluiten van de Russen.

De EBU vreesde dat deelname van Rusland de wedstrijd "in diskrediet" zou brengen, laat de organisatie weten. Landen als Finland en Estland dreigden niet naar Turijn te komen als Rusland nog welkom zou zijn. Onder meer Nederland, Zweden en Denemarken riepen de songfestivalorganisator op het land te weren. Rusland had nog niet bekendgemaakt welke artiest naar Italië zou reizen voor het songfestival.

De EBU laat niet weten of ook het lidmaatschap van de Russische zenders C1R en VGTRK wordt opgeschort. Dat gebeurde vorig jaar wel met Belarus.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.