Terug

Volg Vandaag Inside

Rusland deelt beelden van vertrek militairen uit de Krim

Rusland deelt beelden van vertrek militairen uit de Krim

16 feb 2022, 11:00

Rusland heeft beelden gedeeld van militairen die de Krim verlaten na afronding van hun militaire oefeningen. De Russische autoriteiten maakten dinsdag bekend dat verscheidene eenheden bij de grens met Oekraïne klaar waren met hun oefeningen en huiswaarts keren.

Het ministerie van Defensie heeft een video gepubliceerd. Daarop zou te zien zijn dat tanks en andere militaire voertuigen de Krim verlaten via een spoorbrug. Op de staatstelevisie zijn beelden uitgezonden van militairen die een brug oversteken die de Krim met het Russische vasteland verbindt. Het schiereiland hoorde bij Oekraïne totdat het in 2014 werd bezet en geannexeerd door Rusland.

De gedeeltelijke terugtrekking van de troepen wordt verwelkomd door landen die zich zorgen maken over een mogelijke Russische inval in Oekraïne, maar zij zeggen ook bewijs te willen zien. De Amerikanen zeiden recent dat er mogelijk deze week een invasie kan plaatsvinden, misschien zelfs al op woensdag.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.