Terug

Volg Vandaag Inside

Rusland bestempelt Nederland en veel andere landen als 'onvriendelijk'

Rusland bestempelt Nederland en veel andere landen als 'onvriendelijk'

7 mrt 2022, 13:30

Rusland heeft Nederland en tientallen andere landen als "onvriendelijk" bestempeld, melden Russische persbureaus. Deals met bedrijven en individuen uit deze landen moeten voortaan worden goedgekeurd door een speciale commissie van de Russische regering.

Op de lijst staan onder meer alle EU-landen, de Verenigde Staten, het Verenigd Koninkrijk, Zwitserland, Australië en Japan. Het zijn landen die sancties aan Rusland hebben opgelegd vanwege de oorlog in Oekraïne. Volgens Moskou gaat het om "onvriendelijke" acties tegen de Russische overheid, bedrijven en burgers.

De lijst volgt op een presidentieel decreet van 5 maart. Dat decreet staat de Russische regering, bedrijven en burgers tijdelijk toe om schulden bij buitenlandse eisers uit "onvriendelijke landen" in roebels af te lossen. Voor het overmaken van het geld moet een speciale bankrekening bij een Russische bank worden geopend. De regeling wordt alleen toegepast bij betalingen vanaf 10 miljoen roebels (ruim 66.000 euro) per maand.

In VI Vandaag duidde Ruslanddeskundige Wierd Duk de huidige situatie van de Oekraïne-oorlog en ziet dat het Russische leger niet op orde is.

'Het leger van Rusland is niet op orde'
7:30
'Het leger van Rusland is niet op orde'

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.