Terug

Volg Vandaag Inside

Ruim 2500 agenten bij Superclasico in Madrid

Ruim 2500 agenten bij Superclasico in Madrid

6 dec 2018, 10:37

MADRID (ANP) - Ruim 2500 Spaanse agenten moeten zondag de wedstrijd tussen Boca Juniors en River Plate in Madrid goed laten verlopen. De politie in de hoofdstad van Spanje gaat er alles aan doen om de supporters van beide clubs te scheiden. Zo wordt de Paseo de la Castellana, die van het centrum van Madrid naar het stadion Bernabeu loopt, al uren voor de wedstrijd afgesloten.

De tweede wedstrijd van de finale van de Copa Libertadores is verplaatst naar Madrid na ernstige ongeregeldheden voorafgaand aan de uiteindelijk afgelaste return van de 'Superclasico' tussen beide rivalen uit Buenos Aires. Hooligans van River Plate bekogelden de spelersbus van Boca Juniors. Verschillende spelers raakten gewond. Het eerste duel tussen beide clubs ging wel door en eindigde in 2-2.

Boca Juniors en River Plate mogen al jaren geen fans meenemen als ze bij elkaar op bezoek gaan. In Madrid zijn beide supportersgroepen wel welkom. De Spaanse politie verwacht dat duizenden supporters hun favorieten ruim 10.000 kilometer achterna reizen van Buenos Aires naar Madrid. Het duel is ook populair bij Argentijnen die in Europa wonen. Bijna alle 85.000 beschikbare kaartjes zijn al verkocht.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.