Terug

Volg Vandaag Inside

Ruben van Bommel leidt AZ naar overwinning op Ajax

25 feb 2024, 18:50

Ajax is de beste vier ploegen van de Eredivisie uit het oog verloren. De club verloor ook de uitwedstrijd bij AZ (2-0) en zal na een serie van vier competitieduels met slechts 2 punten de komende weken vooral de vijfde plaats op de ranglijst moeten verdedigen. Go Ahead Eagles heeft slechts 2 punten minder dan de recordkampioen van Nederland.

Ruben van Bommel was met twee doelpunten de grote man bij AZ en trad een beetje in de voetsporen van zijn vader, die er in het shirt van Fortuna Sittard en PSV ook lustig op los scoorde tegen Ajax.

AZ heeft niet alleen een kloof van 6 punten met Ajax geslagen. De nummer 4 van de competitie mag blijven dromen over de derde plaats, al is het verschil met FC Twente nog 5 punten. De nummer 3 van de Eredivisie mag deelnemen aan de voorronden van de Champions League, een toernooi waar Ajax volgend seizoen zo goed als zeker opnieuw zal ontbreken.

Wat trainer John van 't Schip ook probeert, hij krijgt de defensie van Ajax maar niet dichtgetimmerd. Hij liet Ajax voor de verandering eens met vijf verdedigers aftrappen in Alkmaar. "Dat is nu wel het moment", zei hij. "Zeker nu ik niet over mijn geblesseerde buitenspelers Steven Bergwijn en Steven Berghuis kan beschikken."

Toch ging het na 7 minuten alweer fout voor de bezoekers uit de hoofdstad. Van Bommel ontsnapte aan de aandacht van Anton Gaaei en schoot behendig raak (1-0). Het was niet de enige fout die de Deense rechtsback van Ajax in de openingsfase van het duel maakte.

Van 't Schip aarzelde niet toen Gaaei bijna een tweede tegentreffer veroorzaakte. Hij haalde hem na 36 minuten naar de kant en liet Ahmetcan Kaplan debuteren. De Turkse verdediger is hersteld van een zware knieblessure die hem lang aan de kant heeft gehouden. Gaaei werd eerder dit seizoen al voor de rust van het thuisduel met Feyenoord gewisseld, na twee cruciale missers.

AZ was sterker en ook feller voor rust. Van Bommel miste voor open doel en Kenneth Taylor herstelde op het laatste moment een fout van Gaaei. De tweede helft was meer in evenwicht. Van 't Schip probeerde met Chuba Akpom als extra aanvaller iets te forceren. De Brit stond nog geen 3 minuten in het veld toen Van Bommel opnieuw scoorde.

Afgelopen donderdag overleefden de Amsterdammers nog de tussenronde van de Conference League door Bodø/Glimt uit te schakelen. René van der Gijp liet bij Vandaag Inside weten niet onder de indruk te zijn van het optreden van Ajax. Bekijk het fragment van René over Ajax in de video bovenaan de pagina.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.