Terug

Volg Vandaag Inside

Royston Drenthe vrijgesproken en eist 175.000 euro terug van justitie

Royston Drenthe vrijgesproken en eist 175.000 euro terug van justitie

3 mrt 2021, 09:42

Royston Drenthe is door de rechtbank in Breda vrijgesproken van witwassen. De 33-jarige Drenthe, die nu speelt voor Racing Murcia, zou volgens de justitie ruim 175.000 euro hebben witgewassen. De rechter in Breda heeft geoordeeld dat daar onvoldoende bewijs voor is. Dat meldt De Telegraaf.

Twee jaar geleden had de Politie geld gevonden in een verborgen plek in een auto. Volgens Drenthe had hij dat van een bekende geleend. 'Dat heeft hij ook gedaan, wat op zich natuurlijk niet strafbaar. Achteraf had hij dat natuurlijk liever niet gedaan, want kort voordat hij het terug zou krijgen, heeft justitie het in beslag genomen', liet zijn advocaat Joes Blakborn onlangs weten aan Omroep Brabant.

Justitie vermoedde vanwege de hoogte van het bedrag dat er spake was van witwassen en legde beslag op het geld. Volgens de rechter is daar onvoldoende bewijs voor en nu eist Drenthe het geld terug.

Drenthe draagt nu het shirt van Racing Murcia, dat uitkomt in de Segunda Division B op het derde niveau in Spanje. Eind 2020 werd de vleugelverdediger nog persoonlijk failliet verklaard. 'Die schade gaan we later zeker proberen te verhalen. Mijn cliënt is slachtoffer en geen dader', aldus Blakborn

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.