Terug

Volg Vandaag Inside

Royale zege Napoli op emotionele avond in Stadio San Paolo

Royale zege Napoli op emotionele avond in Stadio San Paolo

29 nov 2020, 23:50

Op een emotionele avond heeft Napoli in de Serie A de thuiswedstrijd tegen AS Roma met 4-0 gewonnen. Lorenzo Insigne opende na een half uur op fraaie wijze de score uit een vrije trap. Na de rust zorgden Fabian Ruiz, Dries Mertens en Matteo Politano voor een royale zege.

Bij AS Roma was Rick Karsdorp basisspeler. Napoli, donderdag in Alkmaar tegenstander van AZ in de Europa League, neemt op de ranglijst de vijfde plek in, met evenveel punten als nummer 6 AS Roma.

Het duel in Stadio San Paolo stond voor een groot deel in het teken van Napoli-icoon Diego Maradona, die woensdag in Argentinië op 60-jarige leeftijd overleed door hartfalen. Binnen en buiten het stadion, dat mogelijk binnen afzienbare tijd naar Maradona wordt vernoemd, hingen overal foto's en spandoeken met het portret van de legendarische dribbelkoning.

Voor het begin van de wedstrijd legden enkele spelers van Napoli bloemen neer langs het veld. In de tiende minuut werd het duel stilgelegd en brachten beide teams een eerbetoon aan de voormalige nummer 10. De thuisclub trad ook aan in speciale shirts, die sterk aan Argentijnse tricots deden denken.

Maradona beleefde zijn beste jaren als clubvoetballer in Napels waar zijn populariteit onverminderd groot is. Hij speelde van 1984 tot 1991 voor Napoli. Hij hielp de Italiaanse club aan twee landstitels (1987 en 1990), een Italiaanse beker en een UEFA Cup. Maradona maakte 115 doelpunten voor Napoli.

In groep F van de Europa League leidt Napoli met 9 punten, gevolgd door Real Sociedad, AZ (beide met 7 punten) en HNK Rijeka (0). AZ won op 22 oktober in Napels met 1-0.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.