Terug

Volg Vandaag Inside

Roxane over verkiezing Sportgala: 'Hierom stond Van Vleuten eigenlijk al 3-0 achter'

Roxane over verkiezing Sportgala: 'Hierom stond Van Vleuten eigenlijk al 3-0 achter'

22 dec 2022, 19:00

Woensdagavond werden Max Verstappen (Sportman van het Jaar) en Irene Schouten (Sportvrouw van het Jaar) bekroond voor hun prestaties in 2022. De uitverkiezing van Schouten kon met name rekenen op kritiek, ondanks haar drie gouden medailles op de Olympische Spelen.

Andere kanshebbers voor de titel waren namelijk Suzanne Schulting en Annemiek van Vleuten. Laatstgenoemde won eigenlijk alles wat zij kón winnen in het wielrennen: de Giro, Tour de France, Vuelta, Luik-Bastenaken-Luik en het WK (met gebroken elleboog). Het feit dat zij zonder de eretitel huiswaarts ging, zorgde dan ook voor veel gefronste wenkbrauwen.

Oók Roxane Knetemann heeft daar begrip voor: "Maar Schouten is drievoudig olympisch kampioene", zo vertelt zij tegenover Sporza. "We hebben ooit met z'n allen afgesproken dat een olympische medaille het hoogst haalbare is. Als je dan drie keer goud pakt, is het voor mij logisch dat je Sportvrouw wordt."

Hierom was het volgens Roxane eigenlijk bij voorbaat al een onmogelijke strijd voor de legende in het vrouwenwielrennen: "Van Vleuten stond eigenlijk al 3-0 achter, want 2022 was een olympisch jaar voor wintersporters en schaatsen is ontzettend populair in ons land. Je kunt appels en peren niet vergelijken en dat wordt wel gedaan".

Hoewel Van Vleuten er met kop en schouders bovenuit steekt, is het vrouwenwielrennen nog lang niet zo groot als het mannenwielrennen, vindt Roxane. "De groei is immens, maar we moeten het ook niet overdrijven. De Vuelta van Evenepoel is niet de Vuelta van Van Vleuten", besluit de vriendin van de show.

In De Oranjewinter onthulde Roxane dat zij zelf onlangs een carrièreswitch heeft gemaakt. Kijk het fragment hieronder terug.

Roxane maakt carrièreswitch: 'Ik heb vanmorgen al meegelopen’
2:12
Roxane maakt carrièreswitch: 'Ik heb vanmorgen al meegelopen’

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.