Terug

Volg Vandaag Inside

Roxane over haar rol in Vandaag Inside: 'De mannen waarderen de manier waarop ik dat doe'

Roxane over haar rol in Vandaag Inside: 'De mannen waarderen de manier waarop ik dat doe'

31 dec 2022, 00:00

Roxane Knetemann heeft in een uitgebreid interview met de Metro teruggeblikt op het afgelopen jaar. De oud-wielrenster kijkt met een trots gevoel terug naar haar opwachting in Vandaag Inside.

"Het is een snel jaar geworden, waarin een hoop is gebeurd", begint Roxane. "Veel dingen hangen van toevalligheden aan elkaar, moet ik zeggen. Wel hele leuke toevalligheden, zoals mijn plotselinge aanwezigheid in VI, waardoor ik blij op 2022 kan terugkijken. Vandaag Inside belde eind februari om te komen praten over de start van het wielerseizoen en zonder na te denken over wie er nou eigenlijk belde zei ik ‘ja, is goed’. Dat heeft deuren geopend. De NOS heeft natuurlijk z’n vaste wielerfans. Maar naar Vandaag Inside kijken zóveel mensen, dat ik in één keer bekender werd bij een groot publiek."

Op 4 oktober nam Roxane voor de eerste keer plaats aan tafel bij Johan Derksen, Wilfred Genee en René van der Gijp. "Ik vroeg me eerlijk gezegd wel af wat aan tafel precies mijn rol zou zijn. Ik praat tenslotte over wielrennen en dat wil ik heel erg goed doen. Volgens mij hebben we op dierendag uiteindelijk de knoop met elkaar doorgehakt en zat ik aan die tafel. Maar jeetje, of dat nou nieuws is? Mensen maken het wel een beetje groter dan het is. Er zijn veel belangrijkere dingen in Nederland en de wereld als het om nieuws gaat."

"Wat ik bij Vandaag Inside doe, vind ik super leuk", vervolgt Roxane. "Maar mijn hart ligt bij mijn werk bij de NOS, daar maak ik geen geheim van. Ik wil daar nog veel meer doen. Alles leren en nog veel meer weten dan ik nu weet. Bij de NOS zegt men dat het tijd kost, maar ja, ik ben dus wat een ongeduldig persoon en wil zo graag. Het ongeduld zit ook in mijn analyses. Daar kan ik nog in groeien."

Vervolgens geeft Roxane aan wat de click tussen Wilfred, Johan en René zo bijzonder maakt: "Ik kan alleen voor mezelf spreken, maar de mannen aan tafel zijn mij in elk geval goed gezind. Hoe dat komt, tja… Ik ben in elk geval gewoon mezelf, speel niks en spreek ze zelfs weleens tegen. De mannen waarderen de manier waarop ik dat doe. Je weet net zo goed als ik dat als ze je niet mogen en het niet zo op je hebben, je het heel zwaar krijgt."

"Ik ben echt niet opdringerig, maar als ik het ergens echt niet mee eens ben dan meld ik dat", vertelt Roxane verder. "Of stel ik een vraag. Wat ik zelf fijn vind aan het programma is dat het zo snel gaat. Aan de ene kant is dat jammer omdat je maar kort spreektijd krijgt, véél te kort natuurlijk haha, maar het gaat daardoor wel lekker snel. Daar houd ik van en ga goed op dat gehak op de tak van Vandaag Inside. Daar thuiskomen aan tafel is misschien een wat te groot woord. Maar het programma ligt heel dicht bij mijn eigen manier van denken. Dat maakt het wel gemakkelijker", aldus Roxane.

Lees het volledige interview met Roxane Knetemann in de Metro via deze link.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.