Terug

Volg Vandaag Inside

Rotterdamse burgemeester Aboutaleb dreigt met lege Kuip

Rotterdamse burgemeester Aboutaleb dreigt met lege Kuip

21 sep 2020, 21:45

Burgemeester Aboutaleb van Rotterdam overweegt geen publiek meer toe te laten bij thuiswedstrijden van Feyenoord als fans van die club de regels voor de verspreiding van het coronavirus ernstig blijven overtreden. Dat laat hij weten na het zien van de beelden van het duel van zondag met FC Twente (1-1) in De Kuip.

Niet alle 13.000 aanwezige toeschouwers hielden tijdens dat duel de vereiste 1,5 meter afstand van elkaar. Ook werd er gezongen, gejuicht en gefloten, zeker in de slotfase waarin de thuisclub onder luide aanmoedigingen van het 'Legioen' op jacht ging naar de winnende treffer.

Feyenoord beloofde maandagmiddag al meer stewards in te zetten tijdens het thuisduel van zondag met ADO Den Haag. Feyenoord had zondag tegen FC Twente al bijna vierhonderd stewards ingezet, iets wat de club normaal ook doet als De Kuip helemaal vol zit met ruim 40.000 fans.

Waarschuwing

Burgemeester Aboutaleb heeft Feyenoord maandag schriftelijk opdracht gegeven om het veiligheidsteam met 25 man uit te breiden. Daarmee zou de organisatie verhoogd worden naar 405 personen. Feyenoord moet van Aboutaleb die extra stewards vooral de opdracht geven de maatregel van 1,5 meter afstand na te leven.

Aboutaleb heeft Feyenoord ook gewaarschuwd dat een volgende massale overtreding van de coronaregels consequenties kan hebben voor het aantal toeschouwers dat tijdens de komende wedstrijden aanwezig mag zijn in De Kuip. Afhankelijk van de ernst van de overtreding overweegt hij daarbij nadrukkelijk om geen publiek meer toe te staan.

Alleen samen kunnen we corona onder controle krijgen en houden, stelt de burgemeester van Rotterdam, De gemeente en de veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond doen er volgens hem alles aan om de naleving van de regels te bevorderen. Aboutaleb verwacht die instelling ook van Feyenoord. Dat kan volgens hem bijvoorbeeld door degenen die afgelopen zondag in overtreding waren dringend te adviseren in quarantaine te gaan en door aan de personen die coronaregels hebben overtreden een stadionverbod op te leggen.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.