Terug

Volg Vandaag Inside

'Rotterdam wordt ook gezien als een blinde vlek'

'Rotterdam wordt ook gezien als een blinde vlek'

10 sep 2021, 11:43

Onder bondscoach Louis van Gaal spelen er bij het Nederlands elftal aardig wat spelers uit de jeugdopleiding van Feyenoord. Van Gaal liet maar liefst elf spelers uit de jeugdopleiding van de Rotterdammers debuteren in Oranje. Feyenoord watcher Martijn Krabbendam kijkt er niet zo van op en stelt dat Van Gaal verder durft te kijken dan andere trainers.

In 2019 kreeg Van Gaal zelfs de mogelijkheid om Giovanni van Bronckhorst op te volgen bij Feyenoord. De 70-jarige oefenmeester sloeg het aanbod echter af. 'Ik denk dat hij zichzelf ook gewoon te goed vond om het te gaan doen. Zijn vrouw is natuurlijk Rotterdams: die had het prachtig gevonden', vertelt Krabbendam in de Dick Voormekaar podcast.

De afgelopen interlandperiode speelden Feyenoorders Guus Til, Tyrell Malacia en Justin Bijlow bij het Nederlands elftal. 'Hij kijkt als bondscoach wat het best is voor een elftal en waar een verleden bij een bepaalde club veel minder een rol speelt. Waarom Bijlow er nu wel bijzat en niet tijdens het EK? Omdat Stekelenburg opeens moest keepen. Dat is toch gek? Rotterdam wordt gezien als een blinde vlek, natuurlijk', aldus Krabbendam.

Schrijver Michel van Egmond vraagt zich af of Van Gaal wel bij Feyenoord zou passen. 'Voor een kleine groep Feyenoorders, of een grote groep, het is maar net aan wie je het vraagt, denk ik dat het onacceptabel zou zijn geweest. Maar er zijn ook zat supporters die de afgelopen jaren 'we hebben toch iemand als Louis nodig' gezegd hebben, dan gaat er eindelijk iets gebeuren'. Het Amsterdamse sentiment speelt dan toch een rol om het niet te doen.'

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.