Terug

Volg Vandaag Inside

Roos tegen El Ghazi in finale op Wembley

Roos tegen El Ghazi in finale op Wembley

16 mei 2019, 10:21

Doelman Kelle Roos staat op maandag 27 mei met Derby County op Wembley in de finale van de play-offs om promotie naar de Premier League. De ploeg van manager Frank Lampard wist in de halve finales verrassend af te rekenen met Leeds United. Na de nederlaag voor eigen publiek in Derby (0-1) wonnen de 'Rams' de return op Elland Road in Leeds met 4-2.

,,Iedereen had ons al afgeschreven'', zei Lampard, die de al voor rust ingevallen Jack Marriott twee keer zag scoren. ,,Het was zijn avond.'' Doelman Roos is nu nog één stap verwijderd van de Premier League. De Brabander kwam in de jeugd uit voor PSV, Willem II en NEC, maar een doorbraak in Nederland bleef uit. Sinds 2013 speelt Roos (26) in Engeland.

Derby County neemt het in de finale op tegen Aston Villa, de ploeg van oud-Ajacied Anwar El Ghazi. De club uit Birmingham had penalty's nodig om West Bromwich Albion te verslaan. Na de zege voor eigen publiek (2-1) werd het nu 1-0 voor WBA, dat de strafschoppenserie echter begon met twee missers. El Ghazi was bij Villa in de verlenging gewisseld.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.