Terug

Volg Vandaag Inside

Rooney met nummer 10 én aanvoerdersband

Rooney met nummer 10 én aanvoerdersband

14 nov 2018, 20:37

LONDEN (ANP/RTR) - Wayne Rooney draagt donderdag tijdens zijn laatste wedstrijd voor de Engelse nationale voetbalploeg het shirt met rugnummer 10. De oud-speler van onder meer Everton en Manchester United krijgt bovendien de aanvoerdersband om zodra hij als invaller binnen de lijnen komt, zei bondscoach Gareth Southgate woensdag.

,,De gehele selectie heeft ontzettend veel respect voor Wayne. We vinden dit een passend eerbetoon'', aldus Southgate, die het met de Engelse ploeg in een vriendschappelijke wedstrijd tegen de Verenigde Staten opneemt.

Rooney komt momenteel in de Amerikaanse competitie uit voor D.C. United. Op Wembley doet hij nog één keer mee met Engeland. Voor Rooney wordt het zijn 120e interland.

Southgate vertelde niet in welke minuut Rooney het veld inkomt. ,,Dat heb ik al met hem doorgesproken. We vinden het ook belangrijk om ons met ons huidige team zo goed mogelijk voor te bereiden op zondag'', doelde de bondscoach op de thuiswedstrijd tegen Kroatië in de Nations League.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.