Terug

Volg Vandaag Inside

Rookbomgooiers PSV-Ajax krijgen taakstraf

Rookbomgooiers PSV-Ajax krijgen taakstraf

13 nov 2018, 14:33

DEN BOSCH (ANP) - Zes mannen die tijdens de competitiewedstrijd PSV-Ajax in april vorig jaar zware rookbommen afstaken op de tribune hebben dinsdag van de rechtbank in Den Bosch taakstraffen van 120 uur gekregen.

Tom H., die de actie coördineerde, krijgt daar bovenop een celstraf van 150 dagen, waarvan 93 voorwaardelijk. Hij heeft die al uitgezeten. Medeorganisator Jordy van den B. kreeg er nog twee maanden voorwaardelijk cel bovenop.

Tijdens de topper werden na vijftig minuten rookpotten aangestoken, die een deel van het stadion in gitzwarte rook hulden. Daardoor ontstond onder supporters paniek. Tientallen bezoekers, onder wie ook kinderen, kregen last van ademhalingsproblemen, prikkende ogen en hoofdpijn. De wedstrijd werd kort onderbroken.

Tegen de verdachten waren straffen geëist tot een jaar cel.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.