Terug

Volg Vandaag Inside

Cristiano Ronaldo geschorst voor maken obsceen gebaar

29 feb 2024, 08:49

Cristiano Ronaldo is in de competitie van Saudi-Arabië voor één wedstrijd geschorst om het maken van een obsceen gebaar in het duel tussen Al-Nassr en Al-Shabab (3-2-zege). Dat heeft de disciplinaire en ethische commissie van de Saudische voetbalbond (SAFF) besloten.

Het gebaar van de 39-jarige Portugese aanvaller zou niet geregistreerd zijn door de officiële camera's, maar er circuleerden wel beelden van op sociale media. Daarop is te zien dat Ronaldo de fans van de tegenstander provoceert. Eerst doet hij een hand achter zijn oor, waarna hij met zijn rechterhand een pompend gebaar voor zijn kruis maakt richting de tribunes. Naar verluidt zou er veelvuldig "Messi" naar hem zijn geroepen. Lionel Messi, die tegenwoordig in de Verenigde Staten speelt, was jarenlang een concurrent van Ronaldo in de strijd om beste voetballer van de wereld.

Ronaldo moet daarnaast van de commissie een boete betalen aan de voetbalbond van 10.000 Saudische riyal, omgerekend zo'n 2460 euro. Aan tegenstander Al-Shahab moet hij het dubbele betalen. Ronaldo kan niet tegen de beslissing in beroep gaan.

Scheidsrechter Bas Nijhuis sloot ooit tijdens een wedstrijd een deal met Cristiano Ronaldo, vertelde hij bij Vandaag Inside. Bekijk het in de video bovenaan deze pagina.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.