Terug

Volg Vandaag Inside

Ronaldo test positief op coronavirus

Ronaldo test positief op coronavirus

13 okt 2020, 18:28

De Portugese sterspeler Cristiano Ronaldo heeft positief getest op het coronavirus. De 35-jarige aanvaller van Juventus moet daardoor de thuiswedstrijd woensdag tegen Zweden voor de Nations League overslaan. Volgens de Portugese voetbalbond gaat het goed met de vijfvoudige wereldvoetballer van het jaar. 'Hij vertoont geen ziekteverschijnselen en is in isolatie gegaan.'

Ronaldo deed afgelopen zondag nog de gehele wedstrijd mee bij Portugal tegen Frankrijk. Het duel in Parijs eindigde in 0-0. Titelverdediger Portugal leidt in groep 3 van League A met 7 punten, evenveel als wereldkampioen Frankrijk, dat een iets minder doelsaldo heeft. Zweden is nog puntloos.

Volgens de Portugese voetbalbond hebben alle andere spelers en stafleden van de nationale selectie dinsdag na de positieve uitslag bij aanvoerder Ronaldo een nieuwe test ondergaan. Alle resultaten waren negatief. Dat betekent dat bondscoach Fernando Santos verder over al zijn spelers kan beschikken voor het duel met Zweden in Lissabon.

Ronaldo zal vanwege zijn positieve coronatest waarschijnlijk ook de eerstvolgende competitiewedstrijd van Juventus tegen Crotone moeten missen. Dat uitduel is zaterdag. De Italiaanse kampioen treedt volgende week dinsdag in de Champions League aan. Dinamo Kiev is in Oekraïne de eerste tegenstander in de groepsfase. Die wedstrijd komt voor Ronaldo vermoedelijk ook nog te vroeg.

Wordt vervolgd.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.