Terug

Volg Vandaag Inside

Ronaldo schuldbewust na weglopen tijdens wedstrijd: ’Soms neemt emotie de overhand’

Ronaldo schuldbewust na weglopen tijdens wedstrijd: ’Soms neemt emotie de overhand’

20 okt 2022, 22:50

Cristiano Ronaldo heeft in een verklaring op Instagram min of meer toegegeven in de fout te zijn gegaan. De Portugese aanvaller van Manchester United liep woensdag tijdens de competitiewedstrijd tegen Tottenham Hotspur (2-0) al in de 89e minuut van de reservebank naar de kleedkamer op Old Trafford, zonder toestemming van trainer Erik ten Hag. De Nederlander besloot een dag later om de ontevreden wisselspeler voor enkele dagen uit zijn selectie te zetten.

"Al mijn hele carrière probeer ik respectvol te zijn naar medespelers, tegenstanders en trainers", schrijft Ronaldo. "Dat is niet veranderd. Ik ben niet veranderd. Ik ben dezelfde persoon en dezelfde professional als in de afgelopen twintig jaar als profvoetballer. Ik ben jong begonnen, de oudere en meest ervaren spelers waren altijd voorbeelden voor mij. Daarom heb ik op latere leeftijd geprobeerd om zelf het voorbeeld te geven aan mijn jonge teamgenoten. Helaas lukt dat niet altijd en soms neemt de 'heat of the moment' de overhand."

Manchester United werkt zonder Ronaldo toe naar de wedstrijd van zaterdag tegen Chelsea. "Op dit moment voel ik dat ik hard moet blijven werken op trainingscomplex Carrington, mijn teamgenoten moet steunen en er klaar voor moet zijn als ik mag spelen", aldus de 37-jarige Portugees, die onder Ten Hag vooral reserve is in de Premier League. "Toegeven aan de druk is geen optie. Dit is Manchester United en we moeten het samen doen. We zijn snel weer samen."

Voorafgaand aan de Europa League-avond bespraken René van der Gijp en Dick Advocaat het voorval met Ronaldo. Kijk het fragment hieronder terug.

René is het totaal oneens met Dick over weglopende Ronaldo: 'Schei uit, alsjeblieft zeg!'
1:56
René is het totaal oneens met Dick over weglopende Ronaldo: 'Schei uit, alsjeblieft zeg!'

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.