Terug

Volg Vandaag Inside

Ronaldo pas speelgerechtigd als Al-Nassr buitenlander laat gaan

Ronaldo pas speelgerechtigd als Al-Nassr buitenlander laat gaan

5 jan 2023, 16:49

Cristiano Ronaldo is nog niet speelgerechtigd voor Al-Nassr. De club uit Saudi-Arabië heeft na de komst van de Portugese ster te veel buitenlandse spelers onder contract staan. Dat meldt het Franse persbureau AFP na gesprekken met functionarissen van Al-Nassr die anoniem willen blijven.

Al-Nassr heeft het maximaal toegestane aantal van acht buitenlandse spelers onder contract staan. Ronaldo is de negende buitenlander in de selectie van de club. De Portugees is pas speelgerechtigd als Al-Nassr een buitenlander verkoopt. Volgens verschillende media uit Saudi-Arabië moet middenvelder Jalaluddin Masharipov uit Oezbekistan plaatsmaken voor de vijfvoudig winnaar van de Gouden Bal.

Al-Nassr zou donderdag tegen Al-Ta'ee voetballen. Dat duel is op het laatste moment met een dag uitgesteld. De elektriciteit in het stadion van Al-Nassr was uitgevallen, vermoedelijk vanwege het slechte weer. Het was al onduidelijk of Ronaldo tegen Al-Ta'ee kon debuteren. De Engelse voetbalbond heeft de aanvaller in november nog voor twee wedstrijden geschorst, in zijn tijd als speler van Manchester United. Ronaldo heeft die straf echter niet uitgezeten.

Volgens de statuten van de FIFA moet een dergelijke straf door een bond van een ander land worden overgenomen, als een geschorste speler daar in actie mocht komen. In een toelichting zegt de wereldvoetbalbond echter dat het in dit geval aan de Saudische federatie is om te bepalen of dat daadwerkelijk gebeurt.

Ronaldo sloeg in april na de verloren competitiewedstrijd tegen Everton een telefoon uit de handen van een supporter die hem filmde. De 37-jarige Portugees, die zichtbaar geïrriteerd was, bood later via de sociale media zijn excuses aan. Maanden later werd hij hiervoor alsnog aangeklaagd door de tuchtcommissie van de FA.

Ronaldo heeft een contract getekend bij Al-Nassr dat loopt tot de zomer van 2025. De Portugees gaat de komende 2,5 jaar naar verluidt 200 miljoen euro verdienen. Dat bedrag zou nog flink kunnen oplopen als Saudi-Arabië met steun van Ronaldo het WK van 2030 mag organiseren.

In Koffie met Johan, een online rubriek van Vandaag Inside, gaf Johan Derksen zijn mening over de transfer van Cristiano Ronaldo naar Al-Nassr. Bekijk het in de video hieronder!

Koffie met Johan: over transfer Cristiano Ronaldo, Daley Blind, Michael van Gerwen en Pelé
24:25
Koffie met Johan: over transfer Cristiano Ronaldo, Daley Blind, Michael van Gerwen en Pelé

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.