Terug

Volg Vandaag Inside

Ronaldo niet in ban voor Gouden Bal

Ronaldo niet in ban voor Gouden Bal

8 okt 2018, 15:44

PARIJS (ANP) - De door een oude verkrachtingszaak in opspraak geraakte Cristiano Ronaldo wordt niet in de ban gedaan voor de verkiezing van de Gouden Bal. Het tijdschrift France Football heeft de Portugese vedette genomineerd voor de trofee die wordt uitgereikt aan de beste voetballer van de wereld. Ronaldo won de afgelopen twee jaar de begeerde prijs.

Sinds aanklagers in Las Vegas de sekszaak uit 2009 hebben heropend na aantijgingen van het vermeende slachtoffer Kathryn Mayorga, is Ronaldo niet meer van onbesproken gedrag. Twee van zijn grootste sponsors, Nike en EA Sports, uitten hun zorgen. EA verwijderde de beeltenis van de spits, die de cover van de populaire game FIFA 19 siert, zelfs van de website.

Bondscoach Fernando Santos heeft Ronaldo vanwege de commotie buiten de selectie van Portugal gelaten voor de komende interlands. Zijn huidige club Juventus stelde Ronaldo dit weekeinde wel op.

France Football nomineert in totaal dertig spelers voor de Gouden Bal.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.