Terug

Volg Vandaag Inside

'Ronaldo moet zich uitspreken over mensenrechten in Saoedi-Arabië'

'Ronaldo moet zich uitspreken over mensenrechten in Saoedi-Arabië'

4 jan 2023, 00:00

Amnesty International heeft voetbalvedette Cristiano Ronaldo opgeroepen zich uit te spreken over de schending van de mensenrechten in Saudi-Arabië, het land van de club Al-Nassr waar de Portugees een uiterst lucratief contract heeft getekend.

Volgens de mensenrechtenorganisatie past de komst van de superster naar het omstreden land in een breder patroon. "Het land probeert zich via de sport en bekende sportpersoonlijkheden beter voor te doen dat het is." De golfstaat overweegt ook een zogenoemd 'bid' te doen op de organisatie van het WK van 2030 en wil Ronaldo daarbij als ambassadeur gebruiken.

"In plaats van zich zonder kritiek buitengewoon positief uit te laten over Saudi-Arabië zou Ronaldo zijn grote publieke platforms moeten gebruiken om aandacht te vragen voor de kwestie van de mensenrechten", zegt Dana Ahmed, die namens Amnesty onderzoek doet in het Midden-Oosten.

"Saudi-Arabië executeert geregeld mensen zonder eerlijk proces", vervolgt Ahmed. "De autoriteiten blijven hard optreden tegen de vrijheid van meningsuiting, met zware gevangenisstraffen voor activisten voor mensenrechten, vrouwenemancipatie en andere politieke doeleinden tot gevolg. Ronaldo zou zich hierover moeten uitspreken. Nu laat hij zich gebruiken als instrument van een verkeerd bewind."

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.