Terug

Volg Vandaag Inside

Ronaldo gaat voor 100e treffer

Ronaldo gaat voor 100e treffer

7 sep 2020, 17:01

Een infectie aan een voet hield Cristiano Ronaldo afgelopen week aan de kant, maar de Portugese vedette hoopt dinsdag tegen Zweden wel zijn honderdste doelpunt voor de nationale ploeg te kunnen maken. De 35-jarige aanvaller staat op 99 treffers in 164 interlands.

De aanvaller van Juventus kreeg vorige week last van een infectie. "Zijn voet werd erg rood", zei bondscoach Fernando Santos. "We beseften dat het om een infectie ging, die met antibiotica moest worden bestreden." Vanaf de tribune in Porto zag Ronaldo zaterdag hoe zijn teamgenoten de tweede editie van de Nations League begonnen met een overtuigende zege op Kroatië (4-1). Portugal won vorig jaar de eerste editie, door Oranje in de finale te verslaan.

De topscorer aller tijden en recordinternational van Portugal hoopt dinsdag in Stockholm wel in actie te komen. Ronaldo is op jacht naar Ali Daei, de meest trefzekere international ooit bij de mannen. De Iraniër maakte 109 doelpunten voor zijn land. Ronaldo staat tweede op de 'eeuwige' topscorerslijst.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.