Terug

Volg Vandaag Inside

Ronaldo en Portugese bondscoach balen van beslissing Makkelie

Ronaldo en Portugese bondscoach balen van beslissing Makkelie

28 mrt 2021, 11:16

Cristiano Ronaldo baalt van de beslissing van de Nederlandse scheidsrechter Danny Makkelie, die Portugal in de WK-kwalificatiewedstrijd tegen Servië - nota bene in de blessuretijd - geen doelpunt toekende. Een inzet van Ronaldo leek over de doellijn en de aanvoerder was na afloop furieus.

Een paar uur na het incident liet Ronaldo van zich horen via Instagram. "Aanvoerder zijn van het Portugese team is een van de privileges van mijn leven. Ik geef altijd alles voor mijn land en zal dat altijd blijven doen", schreef de aanvaller van Juventus.

"Maar er zijn momenten die moeilijk zijn om mee om te gaan, vooral als we het gevoel hebben dat een hele natie wordt geraakt. Hoofd omhoog en op naar de volgende uitdaging. Kom op, Portugal!"

Ook de Portugese bondscoach, Fernando Santos, wees na afloop naar de Nederlandse arbitrage. "We maakten een doelpunt dat niet werd toegekend toen de bal erin ging", liet Santos optekenen bij de Portugese omroep RTP. "Hoewel het naar mijn mening duidelijk een doelpunt was. In een wedstrijd van dit niveau zou dat niet mogen gebeuren."

Toch keek Santos ook naar zijn eigen ploeg. "We kunnen het ons niet veroorloven om twee doelpunten voor te staan en ze dan terug te laten komen." Portugal gaf in Belgrado een 2-0-voorsprong uit handen.

Woensdag was doellijntechnologie ook al punt van discussie na afloop van Turkije - Nederland. Matthijs de Ligt dacht raak gekopt te hebben uit een corner, maar de scheidsrechter kende het doelpunt niet toe. Ook in Istanbul was doellijntechnologie niet aanwezig. Zaterdag in het duel met Letland kon de technologie wel gebruikt worden in de Johan Cruijff ArenA. Het gastland mag zelf bepalen of de technologie gebruikt wordt.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.