Terug

Volg Vandaag Inside

Ronaldo eerste met 100 zeges Champions League

Ronaldo eerste met 100 zeges Champions League

28 nov 2018, 01:55

TURIJN (ANP) - Cristiano Ronaldo heeft een bijzondere mijlpaal bereikt in de Champions League. Als eerste voetballer vierde de 33-jarige Portugees dinsdag zijn honderdste overwinning in het belangrijkste Europese bekertoernooi. Ronaldo won met Juventus met 1-0 van Valencia via een doelpunt van Mario Mandzukic, die de bal kon intikken na een flitsende actie van de Portugees met het rugnummer 7.

Ronaldo won de Champions League al vijf keer: in 2008 met Manchester United en met Real Madrid in 2014, 2016, 2017 en 2018. De aanvaller die Real in de zomer verruilde voor Juventus is met 121 doelpunten de topscorer aller tijden van de Champions League.

Ronaldo heeft meer overwinningen geboekt in de Champions League dan 136 van de 140 clubs die daarin actief zijn geweest, zo rekende databureau Gracenote uit. Alleen Real Madrid (155), FC Barcelona (141), Bayern München (132) en Manchester United (117) wonnen meer dan honderd wedstrijden.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.