Terug

Volg Vandaag Inside

'Ronaldo accepteert lucratief avontuur: gaat 200 miljoen per jaar verdienen'

'Ronaldo accepteert lucratief avontuur: gaat 200 miljoen per jaar verdienen'

30 nov 2022, 11:00

Cristiano Ronaldo is dicht bij een opvallende en vooral lucratieve overstap naar de Saudische voetbalclub Al-Nassr. Volgens de Spaanse krant Marca heeft de 37-jarige aanvaller een akkoord bereikt over een contract van tweeënhalf seizoen.

In die periode zou de Portugese vedette, die zonder club zit sinds zijn voortijdige vertrek bij Manchester United, inclusief inkomsten uit onder meer reclames 200 miljoen euro per jaar gaan verdienen.

Bij Al-Nassr spelen vooral veel voetballers uit Saudi-Arabië zelf. De Colombiaanse doelman David Ospina en Braziliaanse middenvelder Luiz Gustavo zijn de bekendste namen. De club eindigde vorig seizoen als derde en staat nu na acht wedstrijden tweede op het hoogste niveau. Het nationale elftal zorgde vorige week voor een stunt door in zijn eerste groepswedstrijd op het WK in Qatar titelkandidaat Argentinië te verslaan.

Het contract van Ronaldo bij Manchester United werd deze maand in overleg ontbonden nadat de aanvaller zich in een interview bijzonder kritisch had uitgelaten over de club en trainer Erik ten Hag. Zodoende kan Al-Nassr de sterspeler zonder transfersom vastleggen.

Ronaldo keerde begin vorig seizoen terug naar Manchester United, waar hij tussen 2003 en 2009 grote successen vierde. Tussendoor speelde hij bij Real Madrid en Juventus.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.