Ronaldo behoedt tiental Juventus voor nederlaag

28 sep 2020, 00:52

Juventus heeft de eerste punten verspeeld in de Serie A. De ploeg van coach Andrea Pirlo kwam bij AS Roma twee keer terug van een achterstand, maar bleef steken op 2-2. Juventus had de eerste wedstrijd in het seizoen met 3-0 gewonnen van Sampdoria.

Jordan Veretout schoot de thuisploeg in de 31e minuut op 1-0 uit een strafschop. Roma had die strafschop gekregen na hands bij Andrien Rabiot. Ook Juventus kreeg een strafschop wegens hands. Cristiano Ronaldo maakte gelijk. Maar Roma ging na een snelle aanval dankzij Veretout toch met een voorsprong de rust in.

In de tweede helft was het opnieuw Ronaldo die de stand gelijk trok. De Portugese sterspeler timede goed en kopte een voorzet van Douglas Costa achter doelman Antonio Mirante. Juventus stond toen al even met tien man, omdat Rabiot na de tweede gele kaart van het veld was gestuurd.

Matthijs de Ligt ontbrak bij Juventus omdat hij herstellende is van een schouderoperatie. Justin Kluivert bleef bij Roma de hele wedstrijd op de bank.