Terug

Volg Vandaag Inside

Ronaldinho maakt debuut in Paraguayaans gevangeniselftal

Ronaldinho maakt debuut in Paraguayaans gevangeniselftal

14 mrt 2020, 13:37

Terwijl heel de wereld in vuur en vlam staat vanwege het verspreidende coronavirus, maakt Ronaldinho het beste van zijn tijd in een Paraguayaanse gevangenis. De voetballegende doet mee aan een voetbaltoernooi voor gevangenen.

Overal ter wereld worden competitie stilgelegd vanwege de uitbraak vanwege het coronavirus, maar geluk bij een ongeluk kan Ronaldinho wel nog een balletje trappen. De sambavoetballer zit nu al een week vast, maar vermaakt zich opperbest in de gevangenis. Ronaldinho maakte zijn debuut in het zaalvoetbalelftal van de gevangenis en voetbalde mee op de buitenplaats.

Het Paraguayaanse ABC schrijft dat de gevangenen allemaal probeerden om Ronaldinho in hun team te krijgen. Uiteindelijk koos de sterspeler voor het team van Fernando González Karjallo, de zoon van de voormalige vicevoorzitter van de Paraguayaanse voetbalbond. Karjallo zit in de cel vanwege vermeend witwassen van geld en andere misdaden.

Volgens verschillende berichtgeving werd het Ronaldinho verboden om te scoren om het voor medegevangenen nog enigzins mogelijk te maken om te winnen. Andere bronnen melden weer dat het team van Ronaldinho met 11-2 won en dat de goedlachse Braziliaan er vijf voor zijn eigen rekening nam en de andere zes goals voorbereidde. Gevangenen lagen in een deuk toen Ronaldinho zijn directe tegenstander Miguel Cuevas met een schijnbeweging naar de grond bracht. Na de wedstrijd was de voetballegende druk met het uitdelen van handtekeningen.

Volgens de gevangenisbaas heeft Ronaldinho het ondanks de situatie het prima naar zijn zin in de gevangenis. De Braziliaan is altijd vrolijk en zit vaak met zijn iconische brede glimlach in zijn cel.

De Braziliaan werd ruim een week geleden samen met zijn broer opgepakt in Paraguay vanwege het bezitten van een vals paspoort. Ronaldinho en zijn broer werden vrijgelaten om vervolgens de volgende dag weer gearresteerd te worden. Sinds vorige week vrijdag zit de Braziliaan in hechtenis en is het nog niet duidelijk wanneer Ronaldinho en zijn broer worden vrijgelaten.

VIIDEO - Jan zat in de bak: 'Dacht dat ik in Marokko zat'

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.