Terug

Volg Vandaag Inside

Ronaldinho blijft in de cel in Paraguay

Ronaldinho blijft in de cel in Paraguay

11 mrt 2020, 11:01

Een rechtbank in Paraguay heeft het verzoek tot voorwaardelijke vrijlating of huisarrest van voormalig topvoetballer Ronaldinho afgewezen. De 39-jarige Braziliaan, die eind vorige week werd aangehouden, blijft daardoor in voorlopige hechtenis voor het gebruik van een vals paspoort.

Ronaldinho was naar Paraguay afgereisd om een boek te promoten. Toen de politie vorige week de hotelkamer doorzocht waar hij en zijn broer Roberto verbleven, vonden ze de vervalste paspoorten. Een onderzoeksrechter besloot daarop de voormalige dribbelkoning aan te houden.

Eind 2018 moest Ronaldinho zijn paspoort inleveren. Dat werd hem destijds afgenomen door een Braziliaanse rechtbank. De oud-spits van onder meer FC Barcelona en AC Milan had nog een boete van 2,25 miljoen euro openstaan na een veroordeling voor een zware bouwovertreding in beschermd natuurgebied.

Volgens zijn advocaat wist Ronaldinho niet dat hij een vervalst paspoort had gekregen. Hij hoopt de Braziliaan, die binnenkort veertig wordt, snel vrij te krijgen.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.