Terug

Volg Vandaag Inside

Ronald Koeman pakt eerste prijs met Barcelona na ijzersterk optreden Frenkie de Jong

Ronald Koeman pakt eerste prijs met Barcelona na ijzersterk optreden Frenkie de Jong

18 apr 2021, 01:21

Coach Ronald Koeman heeft met FC Barcelona zijn eerste prijs veroverd. De ploeg van de oud-bondscoach won in de Spaanse bekerfinale met 4-0 van Athletic Club. Alle treffers in Sevilla vielen in het laatste half uur.

Frenkie de Jong vervulde een hoofdrol bij Barça. De Nederlandse international verzorgde de assist bij de openingstreffer van Antoine Griezmann en bracht zelf de tweede treffer op zijn naam. Lionel Messi zorgde daarna met twee treffers voor de eindstand. Bij 3-0 kwam de assist opnieuw van de excellerende De Jong.

Recordhouder Barcelona won de Copa del Rey voor de 31e keer. Athletic bleef op 23 eindzeges staan. De club uit Bilbao schreef in 1984 voor de laatste keer het nationale bekertoernooi op zijn naam.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.