Terug

Volg Vandaag Inside

Ronald Koeman en Frenkie de Jong onthullen EK-tenue Nederlands elftal

18 mrt 2024, 09:52

De KNVB en kledingfabrikant Nike hebben het nieuwe thuistenue voor het Nederlands elftal onthuld, dat ook tijdens het komende EK in Duitsland zal worden gedragen. Bondscoach Ronald Koeman overhandigde in een begeleidende video het Oranjeshirt aan middenvelder Frenkie de Jong.

Het filmpje was een eerbetoon aan het moment waarop toenmalige bondscoach Rinus Michels in 1988 het shirt aan Koeman overhandigde voorafgaand aan het gewonnen EK.

De spelers van Oranje dragen het nieuwe thuistenue voor het eerst op vrijdag 22 maart tijdens de vriendschappelijke interland tegen Schotland. De Jong zal het shirt dan niet aantrekken, want de speler van FC Barcelona is geblesseerd.

"Het is een eer om met dit thuistenue een nieuw hoofdstuk in het Nederlandse voetbal te beginnen", aldus bondscoach Koeman in een persbericht van de KNVB. "Het Oranjeshirt symboliseert niet alleen onze geschiedenis, maar ook onze toekomstige prestaties op het veld. We hopen dat onze fans het met evenveel trots zullen dragen als wij er op het veld mee zullen spelen."

Nike heeft ook een nieuw uitshirt gemaakt. Daarin voert de kleur blauw de boventoon.

Onlangs gaf Wesley in Veronica Offside aan een verrassing te verwachten op het Oranje-middenveld gedurende het EK-voetbal van komende zomer. Bekijk het in de video bovenaan deze pagina.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.