Terug

Volg Vandaag Inside

Ron Jans stapt op als trainer van FC Cincinnati

Ron Jans stapt op als trainer van FC Cincinnati

18 feb 2020, 15:14

Ron Jans is zojuist opgestapt als trainer van FC Cincinnati.

De 61-jarige oefenmeester kwam vorige week onder vuur te liggen nadat hij na een training een liedje heeft meegezongen waarbij hij het N-woord gebruikte.

Jans wil niet wachten op een oordeel van de onderzoekscommissie en heeft zelf besloten op te stappen. "Hij bood zijn ontslag aan en we vonden dat met z'n allen de beste optie”, vertelt Jeff Berding, voorzitter van de club.

Gisteren meldde Maikel van der Werff nog tegenover Veronica Inside dat hij erg geschrokken is van de situatie. “Ron heeft inderdaad na een training in zijn enthousiasme een liedje meegezongen met de groep, waar het N-woord werd gebruikt, wat achteraf niet handig was. Dat ligt hier, helemaal terecht, erg gevoelig. De hele spelersgroep is het er mee eens dat Ron dit niet zo bedoeld heeft en totaal geen racist is. Toch is er waarschijnlijk 1 speler geweest die hierna een klacht heeft ingediend. Niemand heeft hier nog invloed op. Het is aan de onderzoekscommissie die vandaag of morgen zal gaan besluiten.” Jans heeft duidelijk dus niet gewacht op het oordeel van de onderzoekscommissie.

Verschillende media melden dat de betreffende speler die een klacht ingediend zou kunnen hebben, Darren Mattocks is. De speler kwam niet meer voor in de plannen van Jans.

VIDEO - 'Ron Jans heeft een serieus probleem'

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.