Terug

Volg Vandaag Inside

Ron Jans over racisme-incident: 'Onhandige uitspraak, maar ben geen racist'

Ron Jans over racisme-incident: 'Onhandige uitspraak, maar ben geen racist'

15 feb 2020, 17:00

FC Cincinnati en Ron Jans hebben allebei gereageerd op het racisme-incident in de kleedkamer. De club heeft een verklaring gepubliceerd naar aanleiding van de ophef die is ontstaan over de trainer. Jans zou bij het meezingen van een liedje in de kleedkamer het 'n-word' hebben gebruikt.

"Wij willen graag een familievriendelijke club zijn die zichtbaar is in de samenleving. Toen de club op de hoogte werd gesteld van de beschuldiging waren we erg verrast, omdat Ron staat voor de cultuur van de club", schrijft FC Cincinnati.

De club uit de Major League bevestigde dat Jans zijn taken tijdelijk heeft neergelegd, in afwachting van het onderzoek.

"Ik ben inderdaad wat onhandig geweest door een stukje tekst mee te zingen", aldus Jans tegenover het AD. "Maar nu wordt van iets onhandigs iets heel groots gemaakt. Ik heb zelf veel hiphop-nummers in mijn playlist staan. Maar het nummer dat in de kleedkamer werd afgespeeld kende ik niet", vervolgt Jans. "Ik voel me niet schuldig. Want ik bén geen racist. Wat ik heb gedaan is in Amerika toch enigszins onhandig."

VIDEO - Johan over 14 miljoen voor racismebestrijding: 'Weggegooid geld'

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.