Terug

Volg Vandaag Inside

'Ron Jans naar Ajax, waarom niet?'

'Ron Jans naar Ajax, waarom niet?'

7 feb 2023, 20:40

Jan Streuer denkt dat Ron Jans uitstekend bij een topclub zou passen. Dat zegt de technisch directeur van FC Twente in gesprek met Voetbal International.

Het contract van beide heren loopt aan het einde van dit seizoen af, maar Streuer geeft aan dat de kans groot is dat ze allebei in Enschede blijven werken. "Als ik blijf, blijft de trainer ook. Of hijzelf moet een ander plan hebben. Waarom niet? Dit is een man met zoveel ervaring, op verschillende niveaus. Hij heeft het acht jaar goed gedaan bij FC Groningen en heeft de beker en de Johan Cruijff Schaal gewonnen met PEC Zwolle."

Streuer is onder de indruk van Jans en hoopt op een langer verblijf, maar denkt dat de oefenmeester ook een stap hogerop kan. "Bij een topclub zou hij ook succesvol kunnen zijn. Ajax, waarom niet? Ron geeft veel vrijheid, dat geeft spelers ook vertrouwen. Ze durven een actie te maken. En als je de discipline in ons elftal ziet, dat is geweldig. Alle spelers weten precies wat ze moeten doen. In het verdedigen, in het aanvallen. Daarop wordt goed getraind. Met de meest aanvallende vleugelverdedigers hebben wij de minste goals tegen. En we spelen niet met vijf, maar met vier man achterin. Het staat ontzettend goed, het positiespel is goed, het enige wat ontbreekt, is dat we makkelijk die ballen erin trappen."

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.