Terug

Volg Vandaag Inside

Roger Schmidt vertrekt aan het einde van het seizoen bij PSV

Roger Schmidt vertrekt aan het einde van het seizoen bij PSV

3 feb 2022, 11:18

Roger Schmidt stopt na dit seizoen als trainer van PSV. De 54-jarige Duitser heeft besloten zijn aflopende contract in Eindhoven niet te verlengen. De clubleiding van PSV wilde wel graag door met Schmidt, die sinds de zomer van 2020 hoofdtrainer is bij de huidige nummer 2 van de Eredivisie.

"De afgelopen weken hebben we benut om goede gesprekken te voeren. Het was onze intentie om met Roger verder te gaan, maar hij heeft besloten aan het einde van het seizoen te stoppen", zegt technisch directeur John de Jong. "Dat vinden wij jammer, maar dit verandert niets aan onze doelstelling om zoveel mogelijk prijzen in de wacht te slepen dit seizoen."

Onder leiding van Schmidt eindigde PSV vorig seizoen op de tweede plaats, op gepaste afstand van Ajax. De ploeg van Schmidt veroverde afgelopen zomer wel de Johan Cruijff Schaal, door de landskampioen uit Amsterdam met 4-0 te verslaan. PSV bleef aan het begin van dit seizoen steken in de voorrondes van de Champions League en eindigde in de Europa League als derde in de groep. Voor PSV gaat het Europese avontuur nu verder in de knock-outfase van de Conference League.

De Jong zei onlangs voor de verloren topper tegen Ajax (1-2) graag langer door te willen met Schmidt. "We hebben de intentie met deze trainer verder te gaan, verder kijken we op dit moment niet. Uiteindelijk willen wij met PSV ook verder en omhoog, dat hopen we samen te bereiken", aldus De Jong. "Ik denk wel dat er einde voorjaar duidelijkheid over komt. Wij zijn alleen met deze trainer bezig." Bijna twee weken later heeft Schmidt zelf besloten te vertrekken.

De Duitser werkte eerder in eigen land bij onder meer SC Paderborn en Bayer Leverkusen en bij de Oostenrijkse topclub Red Bull Salzburg. Het zogeheten 'Vollgas-Fussball' wat Schmidt wil spelen, kwam er de afgelopen anderhalf jaar bij PSV niet altijd uit. De Duitser kreeg regelmatig kritiek op de vele wisselingen in zijn elftal. Schmidt werd de voorbije maanden in verband gebracht met Duitse clubs als Hertha BSC, Eintracht Frankfurt en RB Leipzig, maar hij bleef bij PSV.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.