Terug

Volg Vandaag Inside

Roger Schmidt nieuwe hoofdtrainer PSV

Roger Schmidt nieuwe hoofdtrainer PSV

11 mrt 2020, 11:32

Roger Schmidt gaat vanaf het nieuwe voetbalseizoen aan de slag als trainer van PSV. De 52-jarige Duitser is de opvolger van Ernest Faber, die in december voor een half jaar werd aangesteld als opvolger van de ontslagen Mark van Bommel.

Als trainer van Salzburg schakelde Schmidt in februari 2014 Ajax uit in de Europa League. Ajax verloor in de ArenA met 3-0 en de return in Oostenrijk een week later met 3-1. Daarna werkte Schmidt bij Bayer Leverkusen, waar hij in maart 2017 werd ontslagen. Schmidt vertrok daarop naar de Chinese club Beijing Sinobo Guoan.

'Vanaf het eerste gesprek had ik een prettig gevoel bij PSV', vertelt Schmidt op de website van PSV. 'Natuurlijk kende ik de club beroepshalve, maar ik had geen specifieke kennis van de filosofie. Tijdens de vele gesprekken met Toon Gerbrands en John de Jong kreeg ik een goed beeld van de manier van werken en besefte ik steeds nadrukkelijk dat de visie van PSV op topvoetbal bij me past'

Technische staf

Roger Schmidt neemt één assistent-trainer mee naar Eindhoven. De 44-jarige Jörn Wolf werkte bij Bayer Leverkusen en Beijing Guoan reeds samen met Schmidt.

Schmidt ondertekent bij PSV een contract voor twee seizoenen.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.