Terug

Volg Vandaag Inside

Roemeense sportminister veroordeelt racisme door UEFA-offical

Roemeense sportminister veroordeelt racisme door UEFA-offical

9 dec 2020, 14:16

De Roemeense minister van Sport, Ionut Stroe, veroordeelt de mogelijk racistische opmerkingen die werden toegeschreven aan een Roemeense assistent-scheidsrechter in het duel van Paris Saint-Germain - Basaksehir. Vanwege de uitspraken besloten de spelers van Basaksehir en PSG dinsdag van het veld te stappen. Het duel wordt woensdagavond hervat.

'Ik veroordeel ten zeerste alle opmerkingen die als racistisch, xenofoob of discriminerend kunnen worden geïnterpreteerd', zei de minister Stroe tegen het Roemeense DigiTv. 'Ik bied mijn excuses aan namens de Roemeense sport voor dit ongelukkige incident, dat ons niet vertegenwoordigt.'

De Roemeense voetbalbond (FRF) zei in een verklaring "resoluut afstand te nemen van elke actie of verklaring met een racistische of xenofobe inhoud". 'We wachten het rapport van UEFA af om te horen wat er precies is gebeurd alvorens we actie ondernemen', meldde de bond.

Onaanvaardbare incidenten

De voorzitter van de Franse voetbalbond Noël Le Graët had eveneens kritiek op de "onaanvaardbare incidenten" tijdens het Champions League-duel. 'Ik heb respect voor de houding van de twee voetbalteams die een sterke beslissing namen en een boodschap afgaven door het veld te verlaten', zei hij. 'Deze onaanvaardbare incidenten horen niet thuis in een voetbalstadion.'

Het door de UEFA ingestelde onderzoek moet volgens Le Graët meer duidelijkheid geven over het incident. 'Als er racistische uitspraken zijn gedaan, moeten er sancties volgen.'

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.