Terug

Volg Vandaag Inside

Roemeen fluit 42e duel Oranje met Duitsland

Roemeen fluit 42e duel Oranje met Duitsland

17 nov 2018, 12:46

GELSENKIRCHEN (ANP) - De Roemeense scheidsrechter Ovidiu Hategan heeft maandag in Gelsenkirchen de leiding bij het duel tussen Duitsland en het Nederlands elftal in de Nations League. De 38-jarige Hategan floot niet eerder een interland van Oranje. De internationals Matthijs de Ligt, Donny van de Beek en Kenny Tete kwamen de Roemeense arbiter op 20 april 2017 wel al tegen, ook in Gelsenkirchen, toen ze met Ajax de return in de kwartfinale van de Europa League speelden tegen Schalke 04.

Het Nederlands elftal heeft aan een gelijkspel genoeg om zich als groepswinnaar te plaatsen voor de finaleronde van de Nations League. De ploeg van bondscoach Ronald Koeman versloeg Duitsland vorige maand in Amsterdam met 3-0. De twee landen treffen elkaar in Gelsenkirchen voor de 42e keer. Oranje won elf ontmoetingen met de 'Mannschaft', vijftien duels gingen verloren en even zo vaak eindigde de 'burenruzie' in een gelijkspel.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.