Terug

Volg Vandaag Inside

Rode kaart van Gustafson geseponeerd

Rode kaart van Gustafson geseponeerd

1 okt 2018, 15:56

UTRECHT (ANP) - Middenvelder Simon Gustafson van FC Utrecht wordt niet geschorst na zijn rode kaart zondag in de competitiewedstrijd tegen FC Groningen (1-1). De aanklager betaald voetbal heeft de tv-beelden bekeken en besloot de rode kaart te seponeren. Dat betekent dat trainer Dick Advocaat vrijdag in de thuiswedstrijd tegen NAC Breda gewoon weer kan beschikken over de Zweedse schaduwspits.

Scheidsrechter Bas Nijhuis trok na 65 minuten direct rood toen Gustafson doorliep op Samir Memisevic, die juist een bal naar voren trapte. Met tien man gaf FC Utrecht een voorsprong uit handen. ,,Ik heb twintig mensen gesproken en alle twintig zeggen ze dat het geen rode kaart was'', mopperde Advocaat. ,,Alleen Nijhuis wel.'' De videoarbiter die achter de tv-schermen in Zeist zat, zag ook geen aanleiding om de scheidsrechter op het veld op andere gedachten te brengen.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.