Terug

Volg Vandaag Inside

Robinho wil Basaksehir aan de titel helpen

Robinho wil Basaksehir aan de titel helpen

5 jan 2019, 19:55

ISTANBUL (ANP) - De Braziliaanse aanvaller Robinho gaat in de nadagen van zijn carrière nog een nieuw avontuur aan. Robinho, die deze maand zijn 35e verjaardag viert, wil de Turkse club Basaksehir aan de eerste landstitel helpen. ,,De laatste jaren was Basaksehir steeds een serieuze kandidaat voor het kampioenschap, maar op de één of andere manier wilde het steeds maar niet lukken. Ik ben gekomen om hier een droom te laten uitkomen'', zei Robinho bij zijn presentatie in Istanbul.

De Braziliaan komt over van Sivasspor, dat in de Turkse competitie op de negende plaats staat. Hij tekende in de eerste seizoenshelft voor acht doelpunten. Basaksehir, de club van Eljero Elia, heeft aan kop van de Süper Lig zes punten voorsprong op Trabzonspor. ,,De manier van voetballen van Basaksehir past bij mij'', zei Robinho, die 100 interlands speelde voor de 'Seleção'. Hij droeg eerder het shirt van onder meer Santos, Real Madrid, Manchester City en AC Milan.

De inbreng van Elia is dit seizoen mede door wat blessures vooralsnog beperkt. De Hagenaar verhuisde in 2017 naar Istanbul, nadat hij kampioen was geworden met Feyenoord.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.