Terug

Volg Vandaag Inside

Robinho veroordeeld tot negen jaar celstraf

Robinho veroordeeld tot negen jaar celstraf

11 dec 2020, 09:49

Robinho is ook in hoger beroep veroordeeld tot een celstraf van negen jaar wegens zijn rol in een groepsverkrachting van een 22-jarige Albanese vrouw in een nachtclub in Milaan in 2013. Het hof in Milaan achtte hem schuldig aan de tenlastelegging en bevestigde het eerdere vonnis van de rechtbank in 2017.

De 36-jarige Zuid-Amerikaan kan de uitspraak nogmaals aanvechten in Italië. Hij ontkent alle beschuldigingen.

Robinho, die 100 interlands speelde voor Brazilië, zou in oktober voor zijn vroegere club Santos gaan voetballen in zijn geboorteland. Door alle ophef over zijn veroordeling en zijn lopende beroepszaak dreigden tal van sponsors van de club zich terug te trekken. De betrokken partijen zagen daarna af van een hernieuwd dienstverband.

Robinho werd in 2009 al eens vrijgesproken van verkrachting toen hij voor Manchester City voetbalde. Hij kwam onder meer ook uit voor Real Madrid en AC Milan.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.