Terug

Volg Vandaag Inside

'Robben verkoos Chelsea boven United om geur op trainingsveld'

'Robben verkoos Chelsea boven United om geur op trainingsveld'

25 mrt 2020, 15:00

Arjen Robben genoot als PSV-speler van de interesse van verschillende Engelse grootmachten. De aanvaller verkoos toentertijd Chelsea boven Manchester United. Tot teleurstelling van Rio Ferdinand. Dat vertelt de oud-voetballer in een Q&A op zijn Instagram.

'Robben is naar ons trainingscomplex gekomen. Hij liep wat rond. Maar hij vond het niet lekker ruiken. Toen is die weggegaan en koos hij voor Chelsea. Ik kon het niet geloven, hij zou geweldig voor ons zijn', aldus de ex-speler van Manchester United.

Ferdinand heeft het altijd lastig gehad met de snelle aanvaller: 'Je wist dat hij naar zijn linker ging en toch had ik er altijd moeite mee'. Maar als de oud-international moet kiezen tussen Robben of ploeggenoot Ryan Giggs dan kiest hij toch voor de Welshman: 'Giggsy was een ongelooflijke voetballer. Eerst als linksbuiten en daarna op het middenveld. Ik moet dan toch voor Giggs kiezen maar Robben was ook 'nasty'.'

Robben speelde uiteindelijk 104 duels voor The Blues daarin scoorde hij 19 goals en gaf hij 22 assists. Daarna vertrok hij naar Real Madrid. In 2019 stopte de buitenspeler met voetballen. Hij beeïndigde zijn carrière bij Bayern München.

VIDEO - Louis van Gaal geeft karakteristieke speech aan Robben en Van Persie

Louis van Gaal geeft karakteristieke speech aan Robben en Van Persie
10:44
Louis van Gaal geeft karakteristieke speech aan Robben en Van Persie

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.