Terug

Volg Vandaag Inside

Robben in select rijtje in Champions League

Robben in select rijtje in Champions League

27 nov 2018, 22:46

MÜNCHEN (ANP) - Arjen Robben heeft zich dinsdag bij een select groepje gevoegd. De 34-jarige aanvaller van Bayern München scoorde in de thuiswedstrijd tegen Benfica op karakteristieke wijze, door vanaf rechts naar binnen te trekken en de bal met links in de verre kruising te schieten. Robben heeft nu in dertien seizoenen in de Champions League gescoord.

Alleen Ryan Giggs (in zestien seizoenen), Raúl (vijftien), Lionel Messi, Karim Benzema (beiden veertien) en Cristiano Ronaldo (dertien) hebben ook in minimaal zoveel jaar gescoord in het belangrijkste Europese bekertoernooi.

Robben maakte tegen Benfica ook gelijk zijn tweede treffer van het seizoen. Na een half uur werd de Groninger op rechts de diepte in gestuurd. Hij trok weer naar binnen en rondde het ditmaal af met een schot in de andere hoek. De oud-international van Oranje voerde zijn totaal in de Champions League daarmee op naar 31 doelpunten.

Robben heeft nu alleen Ruud van Nistelrooij nog voor zich op de lijst van Nederlandse doelpuntenmakers in het toernooi. De spits tekende voor 56 goals.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.