RKC Waalwijk verslaat slordig FC Groningen

21 mrt 2021, 00:05

RKC Waalwijk heeft de thuiswedstrijd tegen FC Groningen met 3-1 gewonnen. De Brabanders van coach Fred Grim versloegen Groningen door slordigheden bij de bezoekers in de beginfase af te straffen met twee doelpunten van Thijs Oosting. Ahmed El Messaoudi scoorde voor de bezoekers. Sylla Sow maakte er nog 3-1 van.

RKC doet met de drie punten goede zaken in de strijd om lijfsbehoud in de Eredivisie. De ploeg komt op 26 punten, vijf meer dan Willem II dat zestiende staat. Groningen blijft zesde met 43 punten en verzuimt in te lopen op Feyenoord dat niet verder kwam dan 1-1 tegen FC Emmen.

Oosting was in de openingsfase twee keer alert bij fouten van Groningen. De eerste keer speelde Ko Itakura de bal in de voeten bij Anas Tahiri, die Oosting liet scoren. Tien minuten later leverde Bart van Hintum de bal in bij Oosting die langs doelman Sergio Padt schoot. FC Groningen kwam nog terug via El Messaoudi die er na terugleggen door Mo El Hankouri 2-1 van maakte.

In de tweede helft zocht de ploeg van coach Danny Buijs naar de gelijkmaker. Padt hield zijn ploeg in de wedstrijd op een inzet van Richard van der Venne, Kostas Lamprou bracht aan de andere kant redding, waarna Kian Slor nog de paal raakte. Oosting zette in de slotfase aan de rechterkant een aanval op met Saïd Bakari die voorgaf. Sow besliste daarop met zijn eerste treffer van het seizoen de wedstrijd.