Terug

Volg Vandaag Inside

RKC Waalwijk houdt onderin ADO Den Haag op afstand

RKC Waalwijk houdt onderin ADO Den Haag op afstand

27 feb 2021, 21:50

ADO Den Haag wacht dit seizoen nog altijd op de eerste competitiezege op eigen veld. Ook het duel met RKC Waalwijk leverde geen driepunter op: 0-0. Daardoor blijven de degradatiezorgen onverminderd groot bij ADO, ook al door de verrassende winst van hekkensluiter FC Emmen bij FC Utrecht (0-1).

Trainer Ruud Brood boekte in januari in de uitwedstrijd tegen RKC Waalwijk zijn eerste competitiezege met ADO (0-1). Daarna bleven overwinningen uit. Ook in het thuisduel met RKC toonde de Haagse ploeg te weinig daad- en stootkracht. De Waalwijkers waren al evenmin op dreef. De Brabantse ploeg is niettemin nu alweer vijf duels op rij ongeslagen, waardoor de afstand tot de degradatiestreep nog behoorlijk groot is (8 punten).

ADO begon nog wel goed aan de wedstrijd. Al in de 4e minuut schoot vleugelspits Ricardo Kishna de bal hard tegen de onderkant van de lat. Daarna was Bobby Adekanye twee keer dicht bij 1-0. Het onrustige en slordige RKC kwam de beginfase ongeschonden door en nam daarna het initiatief over. Thijs Oosting scoorde met een mooi boogballetje, maar de arbitrage keurde zijn treffer af wegens buitenspel.

Na de rust was machteloosheid troef aan beide kanten. Michiel Kramer liet namens ADO de beste kans liggen. In riante positie kopte hij de bal voorlangs.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.